De Code voor de Publieksreclame voor Geneesmiddelen

De Code voor de Publieksreclame voor Geneesmiddelen

De Code voor de Publieksreclame voor Geneesmiddelen is onderdeel van de Gedragscode Geneesmiddelenreclame en een uitwerking van de relevante voorschriften uit de Geneesmiddelenwet en de Nederlandse Reclame Code.
 

Samenwerking met de overheid

Deze code is in nauw overleg met de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd opgesteld. Het toezicht op de Geneesmiddelenwet is deels overgedragen aan zelfregulering.

Bekijk hier de Code voor de Publieksreclame voor Geneesmiddelen.

De gedragscodes vormen de leidraad en zijn de basis voor alle beoordelingen en adviezen die we bij de Keuringsraad geven.

Janine Galjaard, directeur Keuringsraad

Uitgelicht

5 redenen om ons in te schakelen

5 redenen om ons in te schakelen

Reclame voor zelfzorgproducten is toegestaan. Wel zijn er regels waaraan adverteerders zich moeten houden. De Keuringsraad houdt toezicht op naleving van deze regels, maar doet nog veel meer. We geven 5 goede redenen om ons in te schakelen. 

Lees verder
Zelfregulering

Zelfregulering

De basis van de Keuringsraad is zelfregulering. Dat houdt kortgezegd in: verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen handelen om zo een proces doelgericht te voltooien.
 

Lees verder
 Claims over de weerstand op een rij!

Claims over de weerstand op een rij!

In de herfst- en wintermaanden is er veel aandacht voor je weerstand. Op supplementen mogen verschillende claims staan over het immuunsysteem, oftewel de weerstand. Voorwaarde is dat er specifieke weerstandsvitamines en -mineralen voorkomen in het supplement. We zetten ze op een rij én geven aan welke claims zijn goedgekeurd.

Lees verder

Ik wil de Keuringsraad inschakelen

Direct naar inschrijven of Klantportaal

Ik ben op zoek naar informatie

Direct naar codes en andere basisdocumenten
Copyright: © alle rechten voorbehouden door Keuringsraad, KOAG/KAG